Hoidot

Klassinen hieronta

Klassinen hieronta on käsin erilaisilla otteilla tehtävää kehon pehmytkudosten käsittelyä. Vaikka käsittely kohdistuu kudoksiin, vaikuttaa hieronta aina myös kokonaisvaltaisesti. Kosketus, fyysisesti konkreettinen hoitaminen ja hierojan keskittyminen asiakkaaseen vaikuttavat hoitotulokseen.

Hieronnalla on aina asiakaskohtainen tavoite esim. yleinen rentoutuminen, kivun lievittyminen, aineenvaihdunnan edistyminen tai lihasjännityksen helpottuminen. Ensimmäisellä hoitokerralla selvitetään asiakkaan hoitotarve haastattelulla ja tutkimisella. Hieronnan lisäksi hoitojen yhteydessä asiakas saa tarvittaessa ohjausta venyttelyyn ja liikuntaan.

Yin Your Skin Pro kosmeettinen gua sha

Ennen ja jälkeen
Ennen ja jälkeen

Yin Your Skin Pro kosmeettinen gua sha-hoito on Katja Kokon kehittämä erittäin rentouttava kasvoille tehtävä hoito, jossa yhdistyvät tekniikat perinteisestä gua shasta, sidekudosmanipulaatiosta ja manuaalisesta lymfaterapiasta. Hoidolla saavutetaan tehokkaita ja näkyviä tuloksia ja siitä on noussut johtotähti kauneudenhoitotrendien taivaalle.

Ihonhoitotuotteitakin tarvitaan ihonhoidossa, mutta niiden teho rajoittuu ainoastaan ihon ylimpiin kerroksiin. Kosmeettinen gua sha vaikuttaa puolestaan ihon syvempiin kerroksiin, sidekudokseen, lymfakiertoon ja verenkiertoon.

Kosmeettinen gua sha tuo iholle elinvoimaa, kirkkautta ja kiinteyttä. Se on yksi elinvoimaisesti ikääntyvän ihon peruspilareista - ikääntymisen merkkejä ei voi ehkäistä, mutta niiden laatuun voi vaikuttaa. 

Olen käynyt Katja Kokon Kosmeettisen gua shan kiinalaisen lääketieteen asiantuntijoille suunnatun ammattilaiskoulutuksen. Katja on yhdistänyt hoitoon oman ammattitaitonsa, koulutustensa ja kokemuksensa pohjalta perinteisen gua shan, sekä elementtejä lymfaterapiasta ja sidekudosmanipulaatiosta. Tällä tavoin tavoitetaan kaikki kerrokset, saavutetaan näkyviä tuloksia ja ennen kaikkea saadaan asiakas rentoutumaan täydellisesti - vaikutukset ulottuvat kirjaimellisesti ihosta ytimeen.

Hoito tehdään Katja Kokon kehittämillä Yin Your Skinin ja Djusien tuotteilla.

Hoito kirkastaa ihon väriä, tuo iholle kuulautta ja elinvoimaa, silottaa ryppyjä ja kiinteyttää veltostunutta ihoa, silottaa ihon pintaa, kohottaa kasvojen piirteitä, poistaa turvotusta kasvoilta ja silmien ympäriltä, kirkastaa ja "avaa silmiä", voi vähentää epäpuhtauksia, voi vähentää pigmenttiläiskiä, voi vähentää punoitusta ja ihon reaktiivisuutta, tuo kasvojen luuston, kuten poskien ja leukalinjan piirteet kauniimmin esille, parantaa aineiden imeytymistä ihoon.

ESTEITÄ HOIDOLLE:

- turvonneet tai kipeät lymfapisteet - flunssa tai akuutti tulehduksellinen sairaus - aktiivisessa tilassa oleva syöpä - iholla on kystinen akne tai jokin akuutti tulehdus, kuten ruusu- tai sienitulehdus - jos iholle laitettu botoxia - jos iholle laitettu täyteaineita, nämä kohdat tulee kiertää - valtimonpullistuma tai valtimokovettumatauti

-sairauksissa tulee aina tarkistaa lääkäriltä voiko hoitoa tehdä, jos on vähänkään epävarma sen soveltuvuudesta

Sarjahoidot 3 x 330€, 5 x 550€, 10x 990€

Hoidon pituus 1,5h.

Akupunktio

Yleisimpiä hoitoontulon syitä ovat erilaiset kiputilat, kuten päänsärky, migreeni, fibromyalgia, issiaskipu ja niskahartiakipu. Samoin esimerkiksi levottomat jalat, korkea verenpaine, sydämen rytmin häiriöt, stressi, ahdistus, masennus, levottomuus, allergiat, astma ja ruuansulatushäiriöt.

Maailman terveysjärjestö, WHO, on listannut yli sata sairaustilaa, joihin akupunktiolla voidaan vaikuttaa.

Lokakuussa 2010 UNESCO nimesi Perinteisen Kiinalaisen Lääketieteen akupunktio- ja moksibustiohoidot ihmiskunnan aineettomaksi kulttuuriperinnöksi.

Olen opiskellut neljä vuotta Perinteistä Kiinalaista Lääketiedettä Neijing-koulussa.

Ensimmäinen käynti sisältää haastattelun, joten siihen varataan 90 min aika ja seuraaville käynneille 45 min ajat.

Kosmeettiset hoitomenetelmät

Ennen ja jälkeen
Ennen ja jälkeen

Perinteisen kiinalaisen lääketieteen periaatteiden mukaisesti tehtäviä kosmeettisen hoidon menetelmiä ovat kosmeettinen akupunktio, kosmeettinen gua sha ja kosmeettinen kuivakuppaus. Kauneus kumpuaa sisältä päin, joten hoito koostuu aina sekä kehon että kasvojen alueen hoidosta.

Kosmeettisilla menetelmillä hoidetaan usein mm. aknea, ihon juonteita, kuivuutta, sameutta ja veltostumista.

Mitä tuloksia voidaan saavuttaa?

- kirkastaa ja vahvistaa iho - madaltaa juonteita - rentouttaa kasvojen lihaksia - vahvistaa sidekudosta - stimuloi kollageenin ja elastiinin tuotantoa - säätelee öljyn tuotantoa ihossa - tuo parempaa tonusta kasvoille, kaulalle ja dekolteelle - auttaa ihonhoitotuotteiden imeytymisessä - vähentää arpien näkyvyyttä iholla - poistaa turvotusta ja pienentää ihohuokosia - tuo kasvojen ihoon ja huuliin "pulleutta" - rentouttaa ja vähentää stressiä

Kosmeettinen akupunktio on tehokas myös purentalihasten hoidossa.

Sarjahoidot 3 x 330€, 5 x 550€, 10x 990€

Hoidon pituus 1,5h.

Purentalihashieronta 

Hoidossa käsitellään purentaan liittyviä lihaksia kasvojen, pään, niskan, yläselän ja rinnan alueelta tarpeen mukaan. 


Intialainen päähieronta

Tätä hoitoa voidaan hyvin kutsua "stressipesuksi", sen stressiä purkavan ja elämäniloa tuovan vaikutuksensa ansiosta. Hoidossa yhdistyy intialainen päähieronta ja niskahartiaseudun hieronta, jossa vaikutukset ulottuvat koko kehoon ja mieleen rentouttavasti ja virkistävästi.
Intialaisen päähieronnan vaikutuksia voivat olla mm. rentoutunut ja rauhoittunut olo, kirkastuneet ajatukset ja ilme, niska-hartiaseudun jännitystilojen helpottuminen, päänsäryn helpottuminen, verenkierron ja aineenvaihdunnan parantuminen, lymfakierron paraneminen, hiusten kunnon ja kasvun parantuminen, ihon kuulaus, unen laadun paraneminen ja nukahtamisen helpottuminen.
Hoito tehdään 45 min mittaisena mukavasti tuolilla istuen. Öljyjä ei käytetä ja vaatetukseksi sopii esim. ohut pitkähihainen t-paita.

Ayurvedinen Intialainen pää- ja kasvohieronta

Ayurveda (=elämän tiede) on perinteinen intialainen tuhansia vuosia vanha terveysoppi, jossa suositellaan päänhierontaa joka päivä. Päähieronnalla voidaan rentouttaa 80 % koko kehon jännitystiloista.
Lihasjännitykset ja - kivut voivat heikentää pään alueen verenkiertoa, jolloin aivojen hapensaanti ja energiavirtaukset saattavat häiriintyä. Hoito voi elvyttää aistien toimintaa ja se stimuloi hermojärjestelmää. Hoito sopii hyvin esim. stressaantuneille, ylivilkkaille (myös lapsille), purentaongelmaisille sekä univaikeuksista, tinnituksesta, ja päänsäryistä kärsiville.
Hoidossa käydään läpi niska-hartiaseutu, kasvot ja pää Frantsilan Ayurveda-öljyillä hieroen. Hoito kestää noin 1h.

Kuumakivihieronta

Kuumia kiviä on käytetty hieronnassa tuhansia vuosia ympäri maailmaa, mm. Intiassa, Egyptissä ja Havaijilla.
Kuumakivihieronta on kokonaisvaltaisesti syvärentouttava hoito, jossa lämmitettyjä kiviä kuljetetaan hoidettavan keholla ja kiviä asetellaan kehon eri energiakeskuksiin lämpöä tuomaan.
Kivien vapauttama lämpö rentouttaa, puhdistaa ja energisoi kehoa. Kivistä siirtyvän lämmön ja hieronnan yhteisvaikutus laukaisee lihasjännityksiä, parantaa aineenvaihduntaa, lisää imunestekiertoa, parantaa verenkiertoa, auttaa stressiin, lämmittää viluista, hoitaa ihoa ja poistaa kuona-aineita. Hoidossa käytetään Frantsilan eteerisiä öljyjä.