Hoidot

Klassinen hieronta

Klassinen hieronta on käsin erilaisilla otteilla tehtävää kehon pehmytkudosten käsittelyä. Vaikka käsittely kohdistuu kudoksiin, vaikuttaa hieronta aina myös kokonaisvaltaisesti. Kosketus, fyysisesti konkreettinen hoitaminen ja hierojan keskittyminen asiakkaaseen vaikuttavat hoitotulokseen.

Hieronnalla on aina asiakaskohtainen tavoite esim. yleinen rentoutuminen, kivun lievittyminen, aineenvaihdunnan edistyminen tai lihasjännityksen helpottuminen. Ensimmäisellä hoitokerralla selvitetään asiakkaan hoitotarve haastattelulla ja tutkimisella. Hieronnan lisäksi hoitojen yhteydessä asiakas saa tarvittaessa ohjausta venyttelyyn ja liikuntaan.

Akupunktio

Yleisimpiä hoitoontulon syitä ovat erilaiset kiputilat, kuten päänsärky, migreeni, fibromyalgia, issiaskipu ja niskahartiakipu. Samoin esimerkiksi levottomat jalat, korkea verenpaine, sydämen rytmin häiriöt, stressi, ahdistus, masennus, levottomuus, allergiat, astma ja ruuansulatushäiriöt.

Maailman terveysjärjestö, WHO, on listannut yli sata sairaustilaa, joihin akupunktiolla voidaan vaikuttaa.

Lokakuussa 2010 UNESCO nimesi Perinteisen Kiinalaisen Lääketieteen akupunktio- ja moksibustiohoidot ihmiskunnan aineettomaksi kulttuuriperinnöksi.

Olen opiskellut neljä vuotta Perinteistä Kiinalaista Lääketiedettä Neijing-koulussa.

Ensimmäinen käynti sisältää haastattelun, joten siihen varataan 90 min aika ja seuraaville käynneille 45 min ajat.

Kosmeettinen akupunktio

Akupunktio ja kiinalaiseen lääketieteeseen pohjautuvat hoidot ovat luonnollinen ja turvallinen vaihtoehto, jos haluat vaikuttaa vanhenemisen merkkeihin tai saada kasvojesi ihosta kirkkaamman ja tasaisemman. Akupunktio ja akupistepainanta lisäävät kasvojen lihasten jäntevyyttä ja ihon kimmoisuutta.

Purentalihashieronta 

VoiceWell-menetelmän mukainen purentalihashieronta. Hoidossa käsitellään purentaan liittyviä lihaksia kasvojen, pään, niskan, yläselän ja rinnan alueelta tarpeen mukaan. Hoitoon kuuluu myös ohjeita purentalihasten hyvinvointiin.

Intialainen päähieronta

Tätä hoitoa voidaan hyvin kutsua "stressipesuksi", sen stressiä purkavan ja elämäniloa tuovan vaikutuksensa ansiosta. Hoidossa yhdistyy intialainen päähieronta ja niskahartiaseudun hieronta, jossa vaikutukset ulottuvat koko kehoon ja mieleen rentouttavasti ja virkistävästi.
Intialaisen päähieronnan vaikutuksia voivat olla mm. rentoutunut ja rauhoittunut olo, kirkastuneet ajatukset ja ilme, niska-hartiaseudun jännitystilojen helpottuminen, päänsäryn helpottuminen, verenkierron ja aineenvaihdunnan parantuminen, lymfakierron paraneminen, hiusten kunnon ja kasvun parantuminen, ihon kuulaus, unen laadun paraneminen ja nukahtamisen helpottuminen.
Hoito tehdään 45 min mittaisena mukavasti tuolilla istuen. Öljyjä ei käytetä ja vaatetukseksi sopii esim. ohut pitkähihainen t-paita.

Ayurvedinen Intialainen pää- ja kasvohieronta

Ayurveda (=elämän tiede) on perinteinen intialainen tuhansia vuosia vanha terveysoppi, jossa suositellaan päänhierontaa joka päivä. Päähieronnalla voidaan rentouttaa 80 % koko kehon jännitystiloista.
Lihasjännitykset ja - kivut voivat heikentää pään alueen verenkiertoa, jolloin aivojen hapensaanti ja energiavirtaukset saattavat häiriintyä. Hoito voi elvyttää aistien toimintaa ja se stimuloi hermojärjestelmää. Hoito sopii hyvin esim. stressaantuneille, ylivilkkaille (myös lapsille), purentaongelmaisille sekä univaikeuksista, tinnituksesta, ja päänsäryistä kärsiville.
Hoidossa käydään läpi niska-hartiaseutu, kasvot ja pää Frantsilan Ayurveda-öljyillä hieroen. Hoito kestää noin 1h.

Brain Relief

Uusi Suomessa kehitetty Brain Relief™ -hoito on yhdistelmä vuosituhantisia aasialaisia ja suomalaisia kosketus- ja energiahoitotekniikoita ja uusia oivalluksia. Hoito tarjoaa rasittuneille aivoille keitaan keskellä pitkäaikaista, katkeamatonta stressiä ja mahdollisuuden hetken hengähtämiseen. Brain Relief -hoito parantaa hapensaantia ja aktivoi hermoratoja erityisesti päässä ja ääreisraajoissa. Keskeisimpänä tavoitteena on kuitenkin syvä rentoutuminen, parasympaattisen hermoston toimintaa lisäämällä. Rentoutus tapahtuu aktivoimalla mielihyvää ja rauhoittumista edistävien välittäjäaineiden kuten oksitosiinin tuotanto kehossa musiikkiin yhdistettyjen täsmäkosketustekniikoiden avulla. Samanaikaisesti vähennetään liiallisen stressihormoni kortisolin tasoa. Hoitoon varataan aikaa 1h. Suositellaan parhaimpaan hoitotulokseen stressin hoidossa kolmea hoitoa viiden viikon sisällä.

Kuumakivihieronta

Kuumia kiviä on käytetty hieronnassa tuhansia vuosia ympäri maailmaa, mm. Intiassa, Egyptissä ja Havaijilla.
Kuumakivihieronta on kokonaisvaltaisesti syvärentouttava hoito, jossa lämmitettyjä kiviä kuljetetaan hoidettavan keholla ja kiviä asetellaan kehon eri energiakeskuksiin lämpöä tuomaan.
Kivien vapauttama lämpö rentouttaa, puhdistaa ja energisoi kehoa. Kivistä siirtyvän lämmön ja hieronnan yhteisvaikutus laukaisee lihasjännityksiä, parantaa aineenvaihduntaa, lisää imunestekiertoa, parantaa verenkiertoa, auttaa stressiin, lämmittää viluista, hoitaa ihoa ja poistaa kuona-aineita. Hoidossa käytetään Frantsilan eteerisiä öljyjä.

Kuivakuppaus